Proeftuinen “Loopbaanaanpak voor hoogopgeleide nieuwkomers uit derde landen"

Oproep
339

Deze oproep heeft als doel om hoogopgeleide nieuwkomers uit derde landen meer kansen te geven op een job die gelijkloopt met hun opleidingsniveau.

Via deze oproep zetten we proeftuinen op waarbinnen een aanpak op maat van de doelgroep wordt uitgetest. De proeftuinen hebben als finaliteit om verdere expertise op te bouwen en een structureel inhoudelijk en organisatorisch kader “loopbaanaanpak voor hoogopgeleide nieuwkomers” uit te werken.

In de proeftuin worden volgende acties opgezet:

  • Aanbieden van een loopbaanaanpak op maat van de doelgroep
  • Lerend netwerk en draaiboek

Deze oproep richt zich naar organisaties uit Vlaanderen of Brussel die een proeftuin opzetten. We streven naar een maximale regionale spreiding, m.n. één proeftuin in volgende 8 regio’s: Brussels Hoofdstedelijk Gewest, stad Antwerpen, stad Gent, provincie Vlaams-Brabant, provincie Antwerpen, provincie Oost-Vlaanderen, provincie West-Vlaanderen, provincie Limburg.

We verwachten een sterk partnerschap dat een inburgeringsaanbod op maat kan realiseren. Hierbij zijn minimaal de Agentschappen voor Inburgering en Integratie, VDAB, een regulier bedrijf en een onderwijsinstelling betrokken.