Themawerking Kruispuntdenken / Intersectionaliteit bij dienstverlening van kwetsbare werkzoekenden

 

Om binnenkort 2019 goed in te zetten, brengen wij de begeleiders uit onze projecten graag een keertje samen voor een themawerking en intervisie.
De mensen van Ella VZW zullen voor u een voormiddag verzorgen rond kruispuntdenken of intersectionaliteit, aangevuld met een omkaderde intervisie in de namiddag.

Deze vorming over kruispuntdenken (of intersectionaliteit) vertrekt vanuit de reële noden van hulpverleners die zo inclusief mogelijk willen werken én van hulpvragers. De complexiteit van situaties waarbinnen begeleiders aan hulpverlening doen verplicht hen om rekening te houden met het feit dat mensen vaak getroffen worden door meerdere, op elkaar inwerkende, uitsluitingsgronden (etniciteit, geslacht, sociale klasse, gezondheid, leeftijd, etc.). In deze vorming gaan we in op wat het betekent om aan kruispuntdenken te doen. Wat vraagt het van begeleiders en welke effecten kan je verwachten? En waarom kan kruispuntdenken nuttig zijn om patronen bloot te leggen opdat verandering kan plaatsvinden?

Na een broodjeslunch voorzien we in de namiddag een intervisiemoment om de projecten toe te laten verder kennis te maken elkaar en tevens uitwisseling over de projectwerking, cases en dergelijke meer toe te laten.

Praktisch:

Wij voorzien een broodjeslunch om de dag goed door te komen.

Inschrijven kan per mail via tine.stryckers@wse.vlaanderen.be t.e.m. donderdag 17 Januari 12:00.

 
Start -en einddatum: 
22 januari 2019
09:30 tot 16:00
Inschrijven tot: 
donderdag, 17 januari, 2019 - 12:00